Cum să faci jucării handmade. Tipar gratuit

Hobby-urile sunt importante. Reușesc să rupă rutina și să creeze un spațiu nou al atenției. Hobby-urile împrospătează mintea și relaxează. Pentru cei care iubesc activitățile recreative care implică mâinile, mai jos oferim un tipar gratuit pentru jucării, precum și indicațiile de coasere. Tipar de jucărie umplută: Vulpița. 

Distracție plăcută!

Cum se folosește tiparul de jucării handmade

Pasul 1: Descarcă și tipărește

Mai jos, vei descoperi tiparul de jucărie umplută: model Vulpița. Descarcă și tipărește-l pe coală A2. Dimensiunea Vulpiței este de aproximativ 50×40 cm. Dacă vrei să realizezi jucăria la aceste dimensiuni, e necesar să tipărești pe format A2. Se poate printa la orice dimensiune, dar dacă alegi alt format, dimensiunile jucăriei se vor modifica. 

Pasul 2: Alege materialul potrivit și umplutura

Jucăriile de acest tip sunt umplute, de obicei, cu vatelină. Pentru exterior poți să alegi un material cu model sau simplu, elastic sau ferm. E recomandat să folosești un material elastic pentru că umplutura se va așeza mai bine. Materialul elastic va permite vatelinei să umple foarte bine toate formele. Poți să alegi și un material exterior ferm (bumbac 100% ,de exemplu), dar e posibil să apară zone cu goluri. 

Pasul 3: Decupează tiparul, taie materialul 

Decupează tiparul numai pe linia exterioară. Nu decupa formele din interior (ochii) în tiparul mare, deși apar. Sunt repere de care vei avea nevoie. Vei găsi tiparul pentru ochi separat (denumit: Xochi), pe aceeași planșă. Tiparul mic poate fi decupat pe linia exterioară, dar și în interior.

Așează tiparul mare pe materialul ales, trasează forma și taie 2 bucăți la fel din material. Marchează pe marginea materialului punctul unde vor fi așezați ochii. Plasează tiparul mic (Xochi) peste materialul mare și desenează ochii cu markerul.

Acum ai 2 bucăți de material,  pe 1 bucată fiind desenați ochii. Dacă dorești să scrii pe jucărie, poți să folosești un șablon cu litere. Folosește marker sau carioci rezistente la apă. Orice aplicație pe model e necesar să fie realizată acum, înainte de umplere și coasere. 

Pasul 4: Coase și umple

Așează cele două bucăți de material una peste cealaltă și coase, pe dos, începând de la picioare. Dacă folosești o mașină de cusut, va fi nevoie să coși încet liniile curbe și la pas mic. Dacă coși de mână, e mai simplu, dar durează mai mult. 

După ce ai cusut picioarele, așează umplutura. Coase restul corpului. Pe măsură ce coși, așează umplutura. Asigură-te că toată umplutura se așează uniform în interior și închide forma. Gata, asta e tot. Felicitări, ai realizat o jucărie handmade.

Descarcă tipar gratuit jucării handmade

Tipar jucărie
Tipar jucărie

Pentru a descărca tiparul e necesar să te loghezi în contul tău sau să creezi un cont.

Propria ta jucărie handmade umplută

Așteptăm cu nerăbdare o imagine cu Vulpița ta sau tag. De asemenea, dacă își dorești un tipar pentru un anumit animal, poți să ne contactezi la contact@subtext.ro, iar dacă partenerii noștri dețin tiparul, cu siguranță ți-l vom trimite!

Spor la cusut. Pe curând!

-Echipa Subtext

Lasă un răspuns