Despre revista Subtext

Ce e Subtext?

Subtextul este, conform dicționarului, substratul psihologic și de idei sugerat de un text. Revista Subtext este o publicație care colectează creații originale cu subtext, în orice formă, de la oamenii creativi de pe internet.

Până acum am publicat în revista Subtext creații de la peste 40 de autori și căutăm în continuare talent și oameni creativi.

NOU: Cercul Creatorilor Subtext

Creativii de pe Instagram 

Revista Subtext e un spațiu de creație și imaginație. Proiectul a pornit din intuiție la începutul anului 2022 și a continuat drumul pentru că a fost primit cu brațele deschise de necunoscuți, oameni de pe internet. De aceea, revista va aparține întotdeauna lor: necunoscuților, nevăzuților. Celor care vor să creeze, să-și imagineze, dar nu știu cum să pornească, ce să facă sau, mai ales, pentru ce să facă. 

L-am auzit pe Carla’s Dreams spunând cândva că suntem răi pentru că suntem săraci. Poate că are dreptate. Și eu cred că atunci când nu ai nimic, se ascut defectele. Din fericire, acum avem acces la resurse. Cine vrea să învețe, să facă, să realizeze ceva poate găsi informații și oportunități. 

Revista Subtext oferă oportunitate. Oportunitatea de a fi văzut și auzit prin ceea ce creezi. Din nimic nu se naște nimic. Iar creația, din fericire, oferă mai mult decât realitatea. Prin imaginația creatorilor, în Subtext vei descoperi ce gândim noi acum, ca un organism colectiv. 

Primul număr al revistei

Misiunea revistei e să aducă la suprafață ce nu se vede, dar dacă s-ar vedea, ar oferi, poate, răspunsuri la căutări personale importante. În plus, făcând vizibil invizibilul, ar fi o dovadă, poate, că toți întâlnim aceleași provocări, sub forme diferite. Ceilalți sunt eu, eu sunt ceilalți. Subtext colectează expresii personale, creative, din nevăzutul nostru. Creativitatea vindecă. Imaginația salvează.

Deschis permanent

Viața unui proiect independent se poate afla deseori sub semnul întrebării. După experiența acumulată, am ajuns la concluzia că cea mai bună structură pentru producerea revistei Subtext este cea deschisă. Am primit texte ideale pentru o anumită temă, dar după ce ediția a fost publicată. De aceea, temele revistei Subtext sunt deschise permanent. Descoperă mai multe informații pe pagina Revista. 

Textele frumoase vin din locuri frumoase.

Îmi doresc ca revista Subtext să comunice creatorilor și cititorilor o idee, în esență, simplă: creează, e important pentru tine și pentru noi. Din nimic nu se naște nimic. Dacă am reușit să transmit această idee, voi afla în timp. Dar am convingerea că tot efortul de a produce Subtext este pe deplin justificat. Eu merg înainte și iau cu mine pe oricine vrea. Am învățat din Facultatea de Teatru că e important să continui drumul, chiar dacă nu e nimeni să te aplaude. Mulțumesc că ai citit! 

Alina Suărășan, Creator revista Subtext @alinasunt

Conectează creativitatea

Revista Subtext conectează creativitatea ta cu publicul. Subtext e o platformă pe care vei găsi instrumente pentru creație, provocări creative și o comunitate de oameni ca tine. Devino membru în Cercul Creatorilor și creează. Contează! De abia așteptăm să te cunoaștem. Scrie-ne oricând aici: contact@subtext.ro

Cercul Creatorilor