Despre revista Subtext

Creație și imaginație

Dacă imaginația este terenul tău de joacă zilnic, atunci vrem să aflăm despre tine. Publicăm creații originale în revista și pe platforma Subtext. Gratuit. Creează pornind de la temele Subtext sau trimite creațiile tale originale la contact@subtext.ro. Aici te afli te platforma Subtext. Accesează revista mai jos:

Primul număr al revistei

Ce e Subtext?

Subtextul este, conform dicționarului, substratul psihologic și de idei sugerat de un text. Revista Subtext este o publicație care colectează creații originale cu subtext, în orice formă, de la oamenii creativi de pe internet. Proiectul funcționează pe două planuri: platforma Subtext și revista Subtext. Aici te afli te platforma Subtext.

Atunci când publici o creație originală pe platforma Subtext sau în revistă, intri în Cercul Creatorilor Subtext.

Cum s-a născut Subtext? Misiunea 

Proiectul a pornit din intuiție la începutul anului 2022 și a continuat drumul pentru că a fost primit cu brațele deschise de necunoscuți, oameni de pe internet. De aceea, revista va aparține întotdeauna lor: necunoscuților, nevăzuților. Celor care vor să creeze, să-și imagineze, dar nu știu cum să pornească, ce să facă sau, mai ales, pentru ce să facă. 

L-am auzit pe Carla’s Dreams spunând cândva că suntem răi pentru că suntem săraci. Poate că are dreptate. Și eu cred că atunci când nu ai nimic, se ascut defectele. Din fericire, acum avem acces la resurse. Cine vrea să învețe, să facă, să realizeze ceva poate găsi informații și oportunități. 

Revista Subtext oferă oportunitate. Oportunitatea de a fi văzut și auzit prin ceea ce creezi. Din nimic nu se naște nimic. Iar creația, din fericire, oferă mai mult decât realitatea. Prin imaginația creatorilor, în Subtext vei descoperi ce gândim noi acum, ca un organism colectiv. 

Misiunea revistei e să aducă la suprafață ce nu se vede, dar dacă s-ar vedea, ar oferi, poate, răspunsuri la căutări personale importante. În plus, făcând vizibil invizibilul, ar fi o dovadă, poate, că toți întâlnim aceleași provocări, sub forme diferite. Ceilalți sunt eu, eu sunt ceilalți. Subtext colectează expresii personale, creative, din nevăzutul nostru. Creativitatea vindecă. Imaginația salvează.

Cum publici în Subtext?

Toate temele de creație Subtext sunt deschise simultan pentru o perioadă de timp nelimitată calendaristic. Ceea ce înseamnă că poți explora toate temele lunare și poți răspunde, printr-o creație, exact atunci când consideri că materialul tău a ajuns la cea mai bună formă pentru publicare. Creația ta va fi publicată fie pe platforma Subtext, fie în revista Subtext.

Fiecare ediție a revistei se va închide atunci când întreaga dimensiune a revistei va fi acoperită de creații originale (40 de pagini). Pentru fiecare autor am rezervat câte o pagină.

Platforma și Revista Subtext

După experiența acumulată, am ajuns la concluzia că cea mai bună structură pentru producerea revistei Subtext este cea deschisă. Am primit texte ideale pentru o anumită temă, dar după ce ediția a fost publicată. De aceea, am creat două spații: platforma și revista efectivă. Pe platforma Subtext poți să publici oricând.

Temele de Creație Subtext

Descoperă fiecare temă de creație în detaliu aici. Vei observa, sub fiecare copertă, indicația Ediția Completă sau Ediție în Construcție, dar și informații despre tema pe care o adresează fiecare număr. Poți să publici creația ta în orice Ediție în Construcție.

Pentru cei care își doresc să publice creațiile, dar nicio temă nu răspunde subiectului lor de interes, creațiile pot fi trimise la adresa contact@subtext.ro și vor fi publicate pe platforma Subtext.

Textele frumoase vin din locuri frumoase.

Cine a creat proiectul Subtext?

Pe mine mă cheamă Alina Suărășan și am creat acest proiect pornind de la o idee, în esență, simplă: creează, e important pentru tine și pentru noi. Din nimic nu se naște nimic. Dacă am reușit să transmit această idee, voi afla în timp. Dar am convingerea că tot efortul de a produce Subtext este pe deplin justificat. Eu merg înainte și iau cu mine pe oricine vrea. Am învățat din Facultatea de Teatru că e important să continui drumul, chiar dacă nu e nimeni să te aplaude. Mulțumesc că ai citit! 

Te conectează cu publicul

Revista Subtext conectează creativitatea ta cu publicul. Creează, contează! Chiar dacă deseori nu pare. De abia așteptăm să te cunoaștem. Scrie-ne oricând aici: contact@subtext.ro