OPEN CALL: Scenariu de film

Ești pasionat de film și crezi că ai ochi pentru marele ecran? Vrem să aflăm despre tine. În revista Subtext 9 publicăm idei de scenarii de film de lungmetraj sau scurtmetraj.

Căutăm scenarii de film care pot fi povestite într-o singură pagină (aproximativ 500-1000 de cuvinte). Fie că este vorba de comedie, dramă, horror… orice gen este binevenit, atâta timp cât poți să expui povestea, pe scurt, într-o singură pagină. 

Promitem să trimitem revista mai multor regizori ca să afle despre povestea ta. Cine știe? Aceasta ar putea fi șansa ta. Așa că, lasă-ți visele cinematografice să devină realitate și trimite povestea ta până pe 30 martie 2023 la contact@subtext.ro 

Cum se scrie un scenariu de film? 10 repere

Descoperă mai jos zece repere posibil utile pentru dezvoltarea unei povești de scenariu de film:

1. Începe cu o idee de bază și apoi explorează diferitele posibilități în cadrul acestei lumi.

2. Dezvoltă personaje interesante, tridimensionale, cu atribute și motivații unice.

3. Stabilește o intrigă captivantă care să aibă atât surprize, cât și suspans. 

4. Creează un conflict între personaje, astfel încât drumurile lor să se intersecteze într-un mod neașteptat.

5. Introdu obstacole care pun la încercare obiectivele personajelor și le forțează să găsească soluții creative.

6. Alegeți un decor sau locații care să fie impresionante din punct de vedere vizual și să contribuie la stabilirea atmosferei filmului. 

7. Folosește dialogul ca instrument pentru a dezvălui trăsături ale personajelor și pentru a avansa punctele din intrigă.

8. Asigură-te că fiecare scenă are un scop și contribuie la mesajul general al filmului.

9. Documentează-te despre cum se scriu scenariile de film. De exemplu cărțile scrise de: Syd Field sau Robert McKee (există și în limba română). 

10. Informații tehnice: în film, o pagină de scenariu echivalează cu aproximativ un minut pe ecran. Chiar dacă la acest punct doar schițezi povestea, e util să știi de la bun început dimensiunea filmului tău, astfel încât să distribui scenele cheie în momente bine alese. 

De abia așteptăm să citim povestea ta!

Succes!

Un comentariu la „OPEN CALL: Scenariu de film”

Lasă un răspuns