Profil Artist Vizual: Vanesa Andor

Vanesa Andor este ilustrator freelancer, locuiește în Oradea, are 26 de ani și a terminat Grafică. Vanesa a aprofundat animația și a studiat în Danemarca tehnici de animație. În prezent e student doctorand.

Prima lucrare pe care am remarcat-o pe Instagram se numește The new Tr(end)aditions, iar geaca cu logo-ul Nike îmbinată cu ia românească pur și simplu ne-a bucurat inima. Explorarea întregului profil ne-a cucerit. Credem că e un artist cu vibe și talent internațional, care trebuie cunoscut de mai mulți oameni și urmărit îndeaproape.

Contul Vanesei de Instagram se numește @vanesa.artwork și este un artist deschis la colaborări.

Vanesa:

„Pot spune că m-am născut cu talentul de a desena. Pe parcurs l-am cultivat prin diferitele experiențe și învățând diversele tehnici. Am trecut prin pictură, grafică tradițională spre cea digitală, animație. Am optat pentru zona de ilustrații. Momentan în aceasta zona vreau să mă dezvolt cel mai bine și să prezint lumii stilul meu de artă și creațiile mele, întotdeauna cu dorința de a fi originală, simultan încercând să promovez arta locală. Cred în acest domeniu și în comunitatea de tineri artiști, ce ar trebui promovați și susținuți.”

Vanesa Andor

Câteva din lucrările Vanesei:


Formele grafice tradiționale, digitale, prin forme abstracte, medii plane sau suprafețe multiple, cu sau fără texturi, conturează povești a căror conținut este umplut de pata neagră/negrul.

Negrul în linia grafică conține povești ce se dezvăluie odată ce observi creația în ansamblu, dar și pe măsură ce îi pătrunzi detaliile.

Fie că descoperim detalii cu o notă melancolică în ele, durere sau lipsa unei „piese” invizibile, ilustrațiile devin componente cheie ale acestei povești, iar fiecare contribuie, precum un capitol ce așteaptă/își așteaptă cititorii, în cazul nostru privitorii.

Această poveste transpune fire narative ce se asociază cu tema noastră. Se resimt notele subtile ale unor inimi fragile ce au luat parte în creația lor, au influențat și au umplut, folosind pata neagră/negru ca metodă de expunere.

Profilul Behance al Vanesei este disponibil aici: Vanesa Andor.

Lasă un răspuns